Am început o nouă sesiune parlamentară şi o nouă luptă cu PSD şi PNL care vor să-i sărăcească şi mai mult pe români prin introducerea unor noi taxe.

Vor să îşi asume răspunderea în Parlament, iar asta înseamnă preţuri mai mari şi închiderea multora dintre firmele mici care nu vor putea face faţă noilor taxe.

Prioritatea noastră, a parlamentarilor USR, este să oprim creşterea taxelor. Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură dacă PSD și PNL nu renunță la majorarea taxelor și merg înainte cu angajarea răspunderii în Parlament.

Guvernul vrea să crească taxele pentru a acoperi  gaură din buget creată de PSD și PNL în ultimii 2 ani. Cei mai afectaţi vor fi angajaţii din mediul privat şi microîntreprinderile. Şi nu e prima dată când PSD și PNL majorează taxele. Anul trecut,  din cauza supraimpozitării contractelor part-time, peste 270.000 de locuri de muncă au fost desființate. Asta în situaţia în care guvernul nu face absolut nimic pentru a tăia pensiile speciale pentru care anual se cheltuie miliarde de lei.

USR se opune creșterii taxelor și cere Guvernului Ciolacu să oprească jaful din banii publici, să taie pensiile speciale și să facă reformele prevăzute în PNRR.  Trebuie să menținem presiunea pentru a-i convinge pe cei de la PSD și PNL să renunțe în totalitate la planurile lor de sărăcire a românilor.

 Deşi prioritatea numărul 1 este să oprim creşterea taxelor, avem şi un plan clar pentru această sesiune parlamentară: ne concentrăm pe implementarea reformelor din PNRR, cu prima prioritate la eliminarea pensiilor speciale, vom continua să protejăm copiii cu proiecte precum „Fără Păcănele lângă școli” pentru care s-au strâns deja peste 50.000 de semnături, luptăm pentru protejarea mediului cu proiecte precum „DNA-ul Pădurilor” și „Centura Verde a Bucureștiului” şi dorim adoptarea unui pachet de siguranță rutieră, care include utilizarea camerelor de bord în procesul de sancționare.

Personal mi-am propus iniţierea proiectelor la care am lucrat în ultima perioadă- Legea indicelului de reparabilitate şi Legea influencerilor. Indicele de reparabilitate este eticheta care oferă consumatorilor informații clare și ușor de înțeles despre durata de viață utilă estimată și reparabilitatea unui produs la momentul achiziției. În ceea ce priveşte legea influencerilor consider că este necesară o reglementare în domeniu având în vedere faptul că profesia de influencer este tot mai căutată pe piaţa muncii din România, în special în rândul tinerilor.