Guvernul Ciucă a primit astăzi votul de învestire din partea Parlamentului, un moment trist pentru România, care e condusă acum de un bloc antireformator. USR PLUS a votat împotriva acestei alianţe toxice, care nu este cu adevărat interesată de modernizarea României. Nu am votat pentru un guvern acaparat de PSD, un partid care a masacrat legile justiţiei şi care nu a făcut altceva decât să folosească discreţionar banul pulic,  a fost preocupat doar de legi cu dedicație pentru baroni și penali, legi care au scăpat infractorii și au distrus economia.

PNL a trădat votul românilor şi a ales incompetenţa şi corupţia, în locul unei guvernări reformatoare. Monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR, marca Iohannis, își pregătește acum penalii și incompetenții pentru a-i instala în funcțiile publice şi a început deja să acapareze instituţie cu instituţie. Anca Dragu a fost revocată neconstituțional din funcția de președintă a Senatului pentru a-i asigura funcţia lui Florin Cîțu, recompensa primită pentru că a adus PSD la guvernare. La Camera Deputaților, noul președinte este Marcel Ciolacu. PNL a ales astfel  să trădeze votul primit de la români și să aducă PSD în poziția de a controla legile României.

USR PLUS  a rămas acum cel mai mare partid de opoziţie, singurul care susţine valorile democratice şi europene. Nu renunţăm la obiectivul nostru de modernizare a României. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliție  nu derapează de la reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care miniștrii USR PLUS și-au adus contribuția. Ne vom asigura că cele 30 de miliarde câștigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor și nu în conturile clientelei PSD și PNL.

De asemenea, USR a atacat la Curtea Constituțională hotărârea de revocare a Ancăi Dragu din funcția de președintă a Senatului pentru că trebuie să ne apărăm instituțiile democrației române de asaltul incompetenților.

USR este cu ochii pe coaliția  PNL – PSD – UDMR şi ne vom lupta să oprim toate legile toxice, așa cum am făcut și în ultimii 4 ani cu PSD.