Parlamentarii PSD au votat pentru respingerea moțiunii simple inițiate de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

PSD susține în funcție un ministru care în trei ani nu a fost în stare să făcă niciun proiect nou de energie. În trei ani a înregistrat zero proiecte, dar, în schimb, i-a susţinut pe băieţii deştepţi din acest domeniu şi a adus România în situaţia de a avea cele mai mari preţuri la energie din Europa.

Acest ministru ar fi trebuie să plece demult din funcţie din numeroase motive. În primul rând schema de plafonare şi compensare a facturilor a fost un eşec, iar guvernul are datorii către furnizori de 40 de miliarde de lei. În al doilea rând, mii de firme au rămas fără niciun sprijin în faţa crizei energetice, iar zeci de mii de oameni sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă. În plus, Virgil Popescu refuză să aplice măsuri concrete, aplicate cu succes în alte ţări europene. USR a propus soluţii precum reducerea TVA la energie de la 19% la 5%, aşa cum s-a întâmplat în alte state din Europa, însă ministrul Energiei se încăpăţânează să nu ia în calcul această măsură.

Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere, iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România, în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei. Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de 3 ani şi este singurul responsabil de dezastrul energetic în care a ajuns România.

Cu toate acestea, PSD şi PNL au decis să-l susţină şi să voteze împotriva moţiunii simple depuse de USR. Un parlamentar care îşi respectă alegătorii ar fi trebuit să voteze pentru moţiune pentru că fiecare zi în care acest ministru incompetent este în funcţie se resimte usturător în buzunarele românilor.