Situat la malul mării, cu un potenţial turistic extraordinar, Constanţa ar trebui să fie unul dintre cele mai importante, mai frumoase şi mai curate oraşe din România.  Din nefericire, în ultimii zeci de ani a avut parte de un primar care zace în puşcărie pentru ilegalităţile pe care le-a comis, Radu Mazăre, apoi un altul care timp de 8 ani fusese viceprimar sub conduceerea lui Mazăre şi acum are un primar arogant şi incompetent, o marionetă a PSD-ului. Niciunul dintre aceşti edili nu au dat doi bani pe oraşul Constanţa şi pe locuitorii acestuia şi şi-au văzut doar propriile interese.

În prezent Constanţa arată ca un oraş părăsit. Şanţuri, gropi, şantiere pe care nu lucrează nimeni. Circulaţia rutieră şi pietonală este un dezastru. Nimănui nu-i pasă că şoferii îşi distrug maşinile pe drumuri neasfaltate şi pline de gropi sau că pietonii riscă să fie accidentaţi pentru că nu au pe unde să circule. Orașul este plin de porțiuni de asfalt decopertat şi nimeni nu știe, nici măcar primarul, când vor fi terminate lucrările și cât mai au constănțenii de suportat consecințele administrării defectuase a orașului.

În acest timp, Vergil Chiţac este ocupat cu alte probleme. Primarul este preocupat mai degrabă de vânzarea plajelor către clienţii de partid, de tăieri ilegale de pomi, cumpărarea de beculețe de milioane de lei din bugetul local, sau, mai nou, de agresarea jurnaliştilor. 

Timp de 20 de ani, PSD a transformat Mamaia într-un rai al rechinilor imobiliari, iar Vergil Chiţac şi PNL continuă haosul urbanistic şi tradiţia abuzurilor şi a ilegalităţilor. În februarie, consilierii locali PNL şi PSD au aprobat un proiect, iniţiat de primarul Vergil Chiţac, prin care preşedintelui PSD Constanţa, Ion Dumitrache, i s-a oferit oportunitatea de a achiziţiona 854 de metri pătraţi de plajă în staţiunea Mamaia unde va putea construi. Vânzarea încalcă principiile din metodologia de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului.

Aroganţa şi incompetenţa primarului Constanţei nu se opresc aici. Deşi oficial există un protocol de colaborare între PNL şi USR la nivel local, Chiţac nu iese din cuvântul PSD-ului şi face tot posibilul pentru a-i înlătura pe aleşii locali USR din aparatul decizional şi a le bloca proiectele. După ce a retras în mod nejustficat şi abuziv atribuţiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu, primarul şi consilierii PSD şi PNL au respins amendamentele USR la proiectul privind Programul Național Rabla Local, pentru casarea autoturismelor uzate de pe raza municipiului.  Consilierii USR Constanța au propus creșterea numărului de autoturisme ce pot fi casate de la 500 la 5.000 şi creșterea solicitării pentru finanțare de la 300.000 la 3 milioane de lei. Deși 80% din banii pentru Rabla Local sunt alocați de Administrația Fondului pentru Mediu, iar necesitatea modernizării sau a reducerii parcului auto al Constanței reprezintă o chestiune urgentă, amendamentele USR au fost respinse de consilierii PNL și PSD.

Ulterior, primarul a revenit cu un alt proiect care conţine fix amendamentele consilierilor locali USR, ceea ce dovedeşte faptul că votul în Consiliul Local este unul politic şi că atât liberalii cât şi social democraţii preferă să respingă proiecte bune doar pentru că sunt propuse de USR. Interesul constănţenilor nu contează pentru ei.

Şi cum sfidarea, incompetenţa şi aroganţa n-ar fi suficiente, de curând Vergil Chiţac a devenit şi agresor de jurnalişti, din dorinţa de a pune pumnul în gură ziariştilor incomozi. Chiţac i-a prins mâna la ușă unei jurnaliste, cu 25 de ani vechime in presă, care l-a întrebat cum comentează demisia city mangerului Constanței. Primarul a spus ulterior că jurnalista este de fapt agresoarea și a prezentat o filmare din sediul primăriei care însă nu conţinea fix momentul în care acesta a trântit uşa peste mâna ziaristei. O încercare josnică de manipulare din partea primarului. Şi nu este prima de acest gen. După ce în spaţiul public au apărut imagini în care preşedintele CJC ultragia un poliţist local, primarul a declarat public că agentul de poliție nu a făcut altceva decât să aplice legea şi să-şi facă datoria. Ulterior, Vergil Chiţac şi-a schimbat declaraţia pentru a-şi proteja colegul de partid şi a dat vina pe poliţistul local despre care a spus că l-a sfidat şi provocat pe preşedintele CJC. Adică victima, care aplica legea, a fost de vină. Cu alte cuvinte, Chiţac şi-a protejat colegul de partid şi a muşamalizat întregul eveniment petrecut în 2021.

Acesta este Vergil Chiţac, unul dintre cei mai incompetenţi primari ai Constnaţei, cel pentru care legile, regulile, libertatea presei nu există.