În timp ce PNL şi PSD sunt preocupaţi de rotativa guvernamentală, românii sărăcesc pe zi ce trece, datoria publică creşte, iar sistemul de învăţământ se duce de râpă. În ultima perioadă singura preocupare a liberalilor şi a social democraţilor este cum să-şi împartă ministerele. Nimic altceva nu contează.

În acest timp profesorii au ieşit în stradă la cel mai mare protest din  ultimii ani după ce au fost  minţiţi şi umiliţi de guvern. Nu li s-au mărit salariile, aşa cum li s-a promis. Dacă ar fi renunţat la pensiile speciale, ar fi avut bani pentru profesori, dar coaliţia sărăciei ţine cu dinţii de speciali şi preferă să piardă bani europeni decât să elimine pensiile nesimţite. PNRR este blocat pentru că ei refuză să taie pensiile speciale. În timp ce pensia minimă este de 1.125 lei, specialii iau şi peste 20.000 lei. Nicolae Ciucă are pensie specială de 18.000  lei.

Ciolacu şi Ciucă nu au timp acum de problemele românilor. Sunt ocupaţi cu şedinţele de partid pentru rotativa guvernamentală. Lupta pentru putere e mai importantă decât faptul că de luni profesorii intră în grevă sau că românii nu mai fac faţă scumpirilor. Datoria publică a României a trecut de 50% din PIB. Guvernul trebuie să vină cu un plan de măsuri pentru reducerea datoriei publice raportate la produsul intern brut, dar nu face nimic în acest sens.

După ce că nu fac nimic pentru români, PSD şi PNL resping şi proiectele bune pe care le propunem, doar pentru că sunt de la USR. Săptămâna aceasta în Senat a fost respins proiectul prin care prosumatorii erau scutiți de plata certificatelor verzi.  Zeci de mii de români care și-au instalat panouri și produc energie electrică vor plăti în continuare taxa verde, o formă absurdă de a lua bani de la prosumatori pentru a subvenționa marii producători de energie regenerabilă.

USR a propus şi proiectul “Școala de la 8 la 17”, cu o masă caldă, opțional și gratuit, activități extrașcolare, teme şi pregătire suplimentară. Practic, o reformă reală în învățământ. PNL și PSD au respins iniţiativa.

USR a venit cu soluţii şi pentru oprirea scumpirilor şi ieşirea din criză, precum reducerea taxei pe muncă şi folosirea banilor publici în interesul oamenilor care plătesc taxe și impozite. Coaliţia nu este interesată de aceste măsuri concrete. PSD și PNL se ceartă pe rotativă şi în loc să discute problemele reale ale românilor se ocupă doar de negocieri politice.

E momentul să lase şedinţele pentru jefuirea banilor publici şi să se interezeze mai mult de oameni!