S-a încheiat mandatul dezastruos al lui Nicolae Ciucă.

PSD-PNL a compromis prezentul și a pus în pericol viitorul României. A adus cele mai mari scumpiri din ultimele două decenii, creșterea alarmantă a ratelor la credite, un deficit bugetar de 30 miliarde de lei și datorii care depășesc jumătate din PIB-ul național. Prețurile la energie și alimente au explodat în mandatul lui Ciucă, umflate artificial chiar de cei care ar trebui să ne protejeze – statul român. Pentru că statul controlează peste 70% din energia electrică și 60% din gazul produs în țară. În loc să ne protejeze, ne-a adus pe noi, cetățenii, la nivelul prețurilor energetice din alte state europene sau chiar peste. Companiile de stat sunt cele care au avut de câştigat din aceste scumpiri şi au făcut profituri istorice pe care noi, consumatorii, le-am plătit.

Dezmăţul cheltuielilor în sectorul public a dus România în criză. În doar un an, numărul de angajați din sistemul public a crescut cu peste 30.000 şi a atins  un maxim istoric al ultimilor 12 ani de peste 1.280.000 persoane

Iată ce a adus guvernarea PSD-PNL: cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, explozia ratelor la credite, o gaură neagră în bugetul statului, creşterea cheltuielilor la stat, taxe mai mari, salvarea pensiilor speciale, eşecul proiectului „România Educată”, eşecul aderării la Schengen, plagiat şi incompetență. Sub guvernarea Coaliţiei Sărăciei preţurile la alimente s-au dublat, au crescut ratele la credite, România s-a împrumutat la cele mai mari dobânzi din Europa, s-au irosit fără rost banii publici pe achiziţii de bunuri şi servicii, peste 270.000 de locuri de muncă au fost desființate după ce au crescut taxele. În plus, din cauza incompetenţei guvernanţilor, riscăm să pierdem miliarde de euro din PNRR. Mai mult decât atât, PSD şi PNL ne-au lăsat la periferia Europei după ce au ratat aderarea la Schengen. De asemenea, ne-am confruntat cu prima grevă generală din învăţământ din ultimii 18 ani, iar guvernul a avut nevoie de 3 săptămâni pentru a rezolva situaţia. 3 săptămâni pierdute din educaţia elevilor.

Este vital să ne amintim toate aceste lucruri pentru a nu repeta aceleași greșeli anul viitor la vot!

USR face un bilanț al eșecurilor acestei guvernări. Cartea Neagră a Guvernului Ciucă aici: https://coalitiasaraciei.ro