Guvernarea Iohannis-Ciolacu a eșuat, iar fiecare dintre noi plătim acum preţul acestui eşec. Am avut în perioada aceasta cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar guvernarea Iohannis-Ciolacu a ratat cel mai important obiectiv politic extern din ultimii 15 ani – aderarea la Spațiul Schengen.

De fiecare dată când viitorul democratic al țării a fost amenințat, forțele de dreapta s-au mobilizat și au învins. 1996, 2004, 2014. Acum e rândul nostru să facem asta.  Vom construi o alternativă reală. Vom fi schimbarea pe care România o așteaptă.

Iată care sunt angajamentele în jurul cărora vom construi programul de guvernare pentru o Românie modernă și europeană.:

  • Reconstrucția statului, fără birocrație excesivă, un stat care să lucreze pentru oameni, nu pentru șefii politici. Să reconstruim statul bazându-ne pe onestitate şi performaţă, să tăiem birocraţia şi să facem regionalizarea.
  • Egalitatea în fața legii și a Constituției. Privilegiile pe care și le-au dat unii și alții nu mai pot continua. Sinecurile şi pensiile speciale trebuie desființate.
  • Să terminăm ce am început în 1989. Consolidăm democraţia, reformăm serviciile secrete, întărim independenţa justiţiei şi îi educăm pe copii în spiritul unei societăţi deschise.
  • Libertatea individuală. Fiecare are responsabilitatea să-i trateze pe ceilalți cu decență și respect. Fiecare trebuie să fie liber să îşi trăiască viaţa aşa cum crede de cuviinţă.
  • Viitorul european al României. E mai important ca niciodată să spunem încă o dată că România nu se va abate niciun moment de la drumul euro-atlantic și că vom dubla eforturile pentru aderarea la Schengen şi pentru a deveni o ţară care contează în UE şi NATO.
  • Să facem mai mult pentru diaspora românească, pentru milioanele de români care trăiesc astăzi în afara ţării. Să nu uităm că suntem o singură naţiune şi că viitorul nostru este comun, indiferent dacă trăim dincoace sau dincolo de graniţă.
  • Să ne asumăm responsabilitatea bugetară. Vrem să ne asigurăm că tăiem cheltuielile inutile, că vom reduce taxele pe muncă şi că munca cinstită va fi răsplătită corect în România. Să ne asumăm că vom avea grijă de banii statului, că vom opri avalanşa împumuturilor şi a datoriilor.
  • Un mediu sănătos. Vom proteja pădurile, ariile naturale, aerul pe care îl respirăm și vom investi în energie curată. Vom asigura independenţa energetică a României.
  • Educație pentru viitor pentru că nu există un viitor al unei nații fără un sistem de educație performant.
  • Încurajarea antreprenoriatului, un parteneriat corect cu mediul privat. Predictibilitate fiscală, ușurință de a face afaceri pentru că fără un sector privat puternic nu există prosperitate.

Planul USR este să unim toate forțele de dreapta într-o singură mișcare care să câștige alegerile pentru a putea pune în practică toate aceste angajamente.