Marcel Ciolacu și acoliții lui din PNL şi-au angajat răspunderea pe o lege a creșterii taxelor. Pentru a finanța clientela de partid, sinecurile, pensiile speciale și șpăgile vor mai mulți bani de la români. 

Noi, parlamentarii USR am protestat în plen faţă de legea lui Ciolacu. “Măriţi taxele ca să furaţi cu portbagajul”, “PSD-PNL, taxele noastre se duc în privilegiile voastre”, “PSD-PNL: Taxe mai mari, baroni mai bogaţi” – acestea sunt câteva dintre mesajele pe care le-am afişat în cadrul şedinţei plenului comun.

Concret, planul lui Ciolacu înseamnă creșteri de taxe în mediul privat și dezmăț la stat pe banii publici. Măsurile fiscale ale lui Ciolacu lovesc în toți românii și îngroapă IMM urile și micile afaceri, dar nu se ating de politruci si clientela politică a PSD și PNL.  Microîntreprinderile vor plăti mai mult la stat, angajații din IT, construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne cu mai puțini bani în buzunar şi vor crește prețurile pentru că se mărește TVA-ul. Taxele Guvernului Ciolacu lovesc în toți românii care muncesc pentru a-i susține pe bugetarii de lux.

Noi, USR, ne luptăm pentru a-i opri. Planul lui Ciolacu de a lovi toți oamenii care muncesc pentru a avea ei bani de sinecuri și pensii speciale ar trebui să intre în vigoare de la 1 octombrie. Nu îi vom lăsa. Atacăm la Curtea Constituțională legea lui Marcel Ciolacu de creștere a taxelor. Este o lege abuzivă, antieconomică și neconstituțională. Legea nu va intra în vigoare înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale.

Am intrat în posesia avizului elaborat de experții din cadrul Ministerului Justiției. Sunt zeci de pagini de amendamente privind neconstituționalitatea legii, alături de alte argumente ale experților noștri. Pe toate le vom pune pe masa judecătorilor de la CCR şi vom avea o motivaţie extrem de puterenică.

Dacă avem o Curte Constituțională dreaptă, mărirea taxelor nu are cum să rămână în vigoare!